Det är dags att plantera nu. Anser jag, trots att jag inte är någon expert. Vill man ha nya blommor, är det bäst att förså dem innan, inomhus. Det har jag gjort. I år kommer jag inte att plantera nya blommor, utan kommer att plantera saker som man kan äta. Gröna bönor (ärter, heter det visst), basilika, sallad, persilja, dill, morötter och en och annan gräslök. Jag tycker det är slöseri att köpa kryddorna i affären. Framför allt om man har en egen trädgård! Så nu har jag börjat förså dem inomhus. Än så länge är de bara gröna skott. Men jag längtar så till varmare dagar när jag sedan kan plantera dem utomhus, utan att de fryser ihjäl i frostkalla nätter.
Krokusar var min mammas favorit. De vittnade om att våren var på gång. Och spå är de så modiga (i min fantasi) som vågade sticka upp, och trotsa kölden. De formligen lyser i den kala rabatten. De påminner om risktagande vänner, som envist säger till oss att våga sticka upp, vi med. Älskar't!
Här kan du se hur man odlar grönsaker: