Så arrangerar du den bästa födelsedagsfesten för ditt barn

Är det så att du har ett barn som ska fylla år snart? Då kan det vara bra att planera för födelsedagsfesten eller kalaset. Det du bör göra först är att ha koll på var kalaset ska vara. Ska du hyra en lokal, ha det hemma i huset, eller är det väder nog för att vara utomhus?

Fundera på vad som ska serveras på kalaset. Kanske korv med bröd? Att hyra en sockervaddsmaskin kan vara smart, för det lär bli mycket populärt!

Vilka ska bjudas? Gör en lista och förbered för att skicka ut inbjudningar.

Gör det fint

Oavsett om du hyr lokal, är hemma eller ska ha kalaset ute, se till att dekorera det fint. Använd en massa ballonger, serpentiner, med mera. Fundera på att kanske ha ett genomgående tema. 

Vad ska ni hitta på under kalaset? Visst går det att låta barnen leka fritt, men det är alltid skoj med aktiviteter. Ha olika lekar, ta fram ansiktsfärg ocjh måla dem eller ha en karaokemaskin. Det finns en massa skoj att göra med barnen. 

Fundera även om du ska ha musik på kalaset. Kanske arrangera så att barnen kan dansa och ha skoj?

När kalaset är slut, så brukar det vara brukligt att skicka med alla barn något hem. För det mesta går det bra att ge dem varsin liten påse med godis. Gör det skojigare genom att låta dem leta efter dem först. 

14 Apr 2023