5 tips för att förhindra inbrott

Jag skulle bli så jäkla arg och ledsen om jag kom hem och såg att det varit inbrott. Det finns ju egentligen inte så mycket att stjäla hemma, men det bästa är ju om de aldrig kommer in överhuvudtaget. Jag har letat efter sätt att stoppa inbrott innan de händer, och delar med mig av det jag har hittat. 

#1 Skriv en lapp

Detta var kanske det roligaste förslaget. Skriv en lapp och sätt på dörren att det inte finns något av värde i lägenheten eller huset. Det skulle tydligen gör att de vänder. Jag vet inte om jag tror på det men lite kul idé. 

#2 Köp en vakthund

En ilsken Amstaff eller Dobermann gör att man tänker efter både en och två gånger innan man kliver innanför dörren. Funkar inte för mig, för jag vill inte mata och rasta hunden. Jag har inte tid att ansvara för ett djur. 

#3 Installera ett larm

Kanske den smartaste lösningen. Sätter man dessutom upp övervakningskameror för extra skydd så blir det ännu bättre. Glöm bara inet att sätta upp skyltar med "LARM, ÖVERVAKNING MED VIDEO" för annars vet tjuvarna inte om att de blir filmade och går in ändå. 

#4 Grannsamverkan

Man är sällan bortrest samtidigt som alla sina grannar och om man samarbetar med varandra så får man bra koll på samtliga bostäder året runt. Polisen har kurser i samverkan och det är en smart lösning. 

#5 Flytta in i en bunker

Lite skämtsamt, men med en del allvar. Med extra lås på både dörrar och fönster blir det svårare för tjuvar att ta sig in. Ett hem som tar för lång tid att bryta sig in i undviks i allmänhet. 

20 Mar 2019